Nézz be az ABLAKBA Te is!
Jan. 14, 2023

#16– Amit nem tudtál még a szinkronizálásról – kik állnak a mikrofon előtt?

#16– Amit nem tudtál még a szinkronizálásról – kik állnak a mikrofon előtt?

Ismét egy személyiség, akinek a munkája és a története lebilincselő.

Hermann Lilla gyerekként az Operettszínházban, majd színistúdiókban csiszolta a tehetségét és végül a szinkronmesterség mellett tette le a voksát. A mai magyar generációnak még mindig le kell számolni azzal a kijelentéssel, hogy szinkronszínész nem létezik, olyan van csak, hogy szinkronizáló színész.  

  •  Mik a nézők legfőbb elvárásai?
  •  Hogyan képzi magát és tartja a lépést egy szinkronszínész?
  •  Milyen szkillekre van valójában szükség és miért nem tud sok hivatásos színész szinkronizálni? És sok-sok egyéb Lilláról, amit csak itt hallhatsz róla!
  •  A nagyinterjú után pedig, a “Tudtad, hogy…” blokkban arról a hires japán dalról mesélek, ami meghódította az amerikai Billboard-ot és talán Te füledben is csengett már…  

Lilla szinkronjai nem kifejezetten csak japán anyimék, bár sok van már a repertoárjában. Miben másak a japán rajzfilmek? Hogy kapcsolódnak a Mondocon Fandub szinkronversenyekhez?

☝️ Feltétlen kattints az alábbi linkekre, ha kíváncsi vagy Hermann Lillára.

👇

https://instagram.com/lilltrup

https://www.facebook.com/lilla.hermann

http://iszdb.hu/?szemely=46721

 Ha érdekel, hogy a történetmesélésnek milyen a japán koncepciója, ajánlom az alábbi írásomat: https://japan-window.hu/hogyan-sztorizzunk-pelda-az-anime-kulturabol/

 Ha kíváncsi vagy a Vinland Saga c-ű anyimére, itt találsz egy rövid történetfüzért az első szériáról japán nyelven angol felirattal:

https://www.youtube.com/watch?v=NV6dOfZTI5w

 

Az elmúlt 15 adás nagyinterjúi után hallhattad a „Tudtad, hogy Japánban...” c-ű blokkot, melyben valamilyen trendről, érdekességről, hírről vagy tényről meséltem. Ennek leiratait pedig a podcast honlapján a blog részben olvashatod.

A „Tudtad” blokk-ot eztán külön tudod elérni – csekély támogatás fejében, és választani is tudsz, hogy vagy csak az audiot hallgatnád vagy szeretnéd az írott változattal együtt olvasni és hallgatni.

Ellentétben a Patreon-nal, ahol erre nincs lehetőség, az alábbi oldalról hozzá tudsz jutni csak egy kiválasztott tartalomhoz is akár, nem szükséges a tagság.  

☝️ Szó szerint mondd el hangos üzenetben (voice mail) a véleményedet és észrevételeidet a műsorral kapcsolatban! De ha inkább írnál, azt is szívesen várom:

 👇

https://podcast.ablak-japanra.com/contact/

japan.window.tokyo@gmail.com

 Ha tetszett az adás, kérlek jelöld 5 csillaggal, hogy feljebb kerüljön a hallgatási listán és minél többekhez eljusson. Előre is köszönöm!

https://podcast.ablak-japanra.com/reviews/new/

 A podcast nemcsak Japán-rajongóknak készül hanem mindenkinek, aki nyitott a világra!

☝️ Ha csatlakoznál a facebook közösséghez, kattints alább: 👇

https://www.facebook.com/Yanagisawa.Gyoengyi/

https://www.facebook.com/groups/japan.window

☝️ Ha az Instagramon keresnél, akkor itt találsz: @ablakjapanra

☝️ Ha pedig van rá lehetőséged és úgy gondolod, hogy pártolnád és támogatnád a podcast működését, akár csak 1, azaz egyetlen dollárnak megfelelő forint erejéig, akkor az alábbi linkre kattintva teheted meg. Minden támogatást előre is hálásan🙇‍♀️ köszönök! 👇

https://www.buymeacoffee.com/ablakjapanra