Nézz be az ABLAKBA Te is!

Mi ez? Miért készül?

Az Ablak Japánra egy podcast. Interjúkkal.

Ha érdekelnek az okok, az összefüggések, az érdekességek és legfőképp ha nyitott vagy arra, hogy más perspektívából is szemléld a dolgokat, akkor szerintem élvezni fogod az epizódokat. Japán anyanyelvű, de magyarul beszélő, ill. természetesen magyar vendégekkel beszélgetek, de nem csak Japánról. Magyarországról is és persze egy kicsit a világról is, azaz mindenről ami érdekes és foglalkoztat. Gondolatok, felismerések, hogy hogyan tehetnénk jobbá, fenntarthatóvá és élvezhetőbbé a helyet, ahol élünk.

Mindezt kissé más megközelítésben. A Te látóhatárod valószínűleg arra terjed, ahol Te élsz. Az enyém pedig arra, ahol én élek, vagyis Japánra. Jómagam hosszú évek tapasztalatával és japanológusi végzettséggel próbálom a mindennapokat itt nemcsak élni, hanem megélni is, valamint értelmezni és elemezni az összefüggéseket.

Ezért aztán a podcast-beszélgetésekben nem csupán csak mint műsorvezető vagyok jelen, hanem amolyan vitapartner is vagyok, aki saját maga is „rácsodálkozik“ a vendégeire, a magyar valóságra. Ezzel pedig talán egy görbe tükröt tartok eléd, hogy inspiráljalak, ha kell provokáljalak de mindenképp, hogy gondolatokat ébresszek Benned!

A honlap„Epizódok” fülben megnézheted, hogy kik szerepeltek a műsorban.

Az első 15 epizódban a beszélgetéseket a “Tudtad, hogy Japánban…” blokk követi, melyben rövidebben bemutatok egy témát, érdekességet, amibe belebotlottam, vagy jobban érdekel és izgalmas, hasznos lehet a számodra is. Mindezek csakis kizárólag ebben a podcastben hallhatóak és japán nyelvű forrásokból készülnek. A blokkban elhangzottakat írott formában a honlap „Blog” fülben tudod elérni.

A 16. epizódtól kezdve ennek a blokknak a tartalmához (audio hangfájl, ill. cikk formában) némi támogatással tudsz hozzájutni a podcast Buymeeacoffe oldaláról.

Mikor jön az új epizód?

Talán te is érzékeled: az interjúkat készíteni, szerkeszteni nem két perces feladat. Emiatt havonta egyszer (minden hó 15-én) jelenik meg az új epizód a podcaston. Rajtad is áll, azaz a támogatásoktól is függ a podcast további sorsa és fejlődése: Erről olvashatsz a podcast Buymeeacoffee-oldalán.