Nézz be az ABLAKBA Te is!
Oct. 15, 2021

#1 – Kezelhetnénk tudatosabban is a katasztrófákat?

#1 – Kezelhetnénk tudatosabban is a katasztrófákat?

A lakosságfelkészítés a katasztrófavédelem egyik legfontosabb szociális aspektusa. Ez a tudatosság a hatékony információkezeléssel együtt a katasztrófavédelem egyik leggyorsabban fejlődő területe.

Magyarországon vajon miért lenne érdemes oktatni és informálni a lakosságot a katasztrófákat illetően? Azért talán, mert a lakosságfelkészítésnek és –tájékoztatásnak többféle célja is lehet, a leggyakoribbak: megváltoztatni az állampolgárok véleményét és attitűdjét, megváltoztatni a veszélyhelyzetben való ösztönös viselkedést. 

Böszörményi Zsolt, a podcast vendége, megálmodta, azután pedig a programozó ujjaival megteremtette a magyar Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) Vészhelyzeti és Katasztrófavédelmi szolgálatát (ezt hívják röviden EDIS-nek).

 Ezután új vizekre evezve, új kihívásokat keresve szabadúszóként próbált szerencsét és jelenleg Japán egyik legdinamikusabban növekvő katasztrófavédelmi cégének munkájaban segít és járul hozzá a fejlesztésekhez.

Magyarország mennyire felkészült nemzetközi viszonylatban? Japánban mennyiben más a katasztrófavédelem megközelítése más országokhoz képest? És ha lehet egyáltalán, akkor milyen téren „kritizálható” a japán rendszer? Kérdések és válaszok és persze hírmorzsa-blokk egy érdekességről a témában!

 A podcast nemcsak Japán-rajongóknak készül hanem mindenkinek, aki nyitott mindenféle témára.

 Az adáshoz ajánlom az alábbi cikket is:

https://japan-window.hu/katasztrofavedelmet-tanul-japan-magyarorszagtol/

 Ha csatlakoznál a facebook közösséghez:

https://www.facebook.com/Yanagisawa.Gyoengyi/ 

https://www.facebook.com/groups/japan.window